Welkom bij SOS Events

Bedrijfsuitjes & Teambuilding op de Veluwe

SOS Events - buitengewone bedrijfsuitjes!

Geschiedenis van SOS Events


2018
In 2018 zijn we begonnen met het aanleggen van 2 extra parcoursen in ons klimbos in Garderen, waaronder het nettenparcours. Hierdoor is Klimbos Garderen geschikt vanaf 4 t/m 104 jaar. Verder zijn bij al onze outdoor programma's de 'ouderwetse' GPS-en vervangen door een iPad game. Op deze manier zijn in een klap alle programma's interactiever en leuker om te doen als bedrijfsuitje en teambuilding. Op 1 april van 2018 hebben wij 100 E-choppers verwelkomt. Een grappig verhaal hierachter is dat we ze eerst e-Harley hadden genoemd, maar we werden door de advocaat van Harley Davidson op de vingers getikt. De E-choppers rijden uiteraard rond over de Veluwe vanuit onze evenementenlocatie: ExperienCity en bij de Veluwe Specialist vestigingen. Online hebben we in 2018 onze websites vernieuwd en veiliger gemaakt waaronder bedrijfsfeest.nl , teambuilding.nl en sos-events.nl.
2017
SOS Events opent dit jaar twee nieuwe vestigingen van de Veluwe Specialist, een in Otterlo en eentje in Hoenderloo. Want na de opening van onze vestiging in Garderen in 2009, werd het tijd om meerdere vestigingen op de Veluwe te openen. In Garderen hebben wij nu ook een volledige horecavergunning bij de Veluwe Specialist, zodat we daar tevens familie-uitjes kunnen organiseren. Klimbos Garderen krijgt er dit jaar een nieuw parcours bij en er is een nauwe samenwerking met Disney XD opgezet. De economie is weer volledig hersteld en dat zorgt voor uitbreiding van ons team. In dit jaar werken er 19 fulltimers en ruim 60 parttimers bij SOS Events. Verder zijn er nieuwe activiteiten toegevoegd aan ons evenemententerrein Veluwe Valley Beekbergen. We organiseren daar nu ruim 800 vrienden- en vrijgezellenfeesten per jaar.
2016
Grote investeringen staan op het programma. VeluweSpecialist, onze verhuurtak in Garderen, wordt een fietscafé met verhuurmogelijkheden. Klimbos Garderen krijgt het hoogste parcours van Nederland (25 meter hoogte). En ExperienCity, ons evenemententerrein waar jij elektrisch vervoer kunt beleven, wordt uitgebreid met horecafaciliteiten. Daarnaast investeren we in de loopfiets: een loopband gemonteerd op een fiets (lopifit). En we ontwikkelen een nieuwe internationale website in combinatie met onze automatiseringstak LeisureKing, om activiteiten online te kunnen boeken en betalen (www.rentseedo.com).
2015
We starten dit jaar met een eigen Escape room, waar maximaal 32 personen per keer kunnen worden opgesloten. Door de combinatie met Veluwe-Valley Beekbergen, waar we 60 andere activiteiten aanbieden, is dit direct een succes. Veluwe-Valley krijgt er een aantal nieuwe activiteiten bij: bumpervoetbal, wasmachine schieten en de Koning Voetbal quiz. Daarnaast kiezen we ervoor om het kratstapelen voortaan automatisch te zekeren: een veilige gedachte. Bij ExperienCity wordt de E-mountainbike toegevoegd aan het arsenaal: een stoere mountainbike met dikke voor- en achterbanden.
2014
Wegens het succes van ons Klimbos in Garderen besluiten we om een nieuw parcours te openen. Zo kunnen we aan de groeiende vraag voldoen. Veluwe-Valley Beekbergen, ons evenemententerrein, wordt uitgebreid met 6 nieuwe activiteiten, waaronder de Twister klimwand en een aantal Expeditie Robinson games. In 2014 wordt ook LeisureKing BV opgericht. Op die manier kunnen we ons reserverings- en voorraadsysteem onder een eigen naam in de markt zetten.
2013
ExperienCity, de wereld van elektrisch rijden, werd geopend. Elektrisch rijden op een Twizy, E-Step of Segway. Op 30 september was Erik Kroon een van de genomineerde om Ondernemer van het jaar 2013 van Apeldoorn te worden en sleepte de Apeldoorn Award binnen dankzij de Veluwe app. Tevens is de HollandSpecialist opgericht, met het beste aanbod voor uitjes in heel Nederland.
2012
In 2012 is besloten om drie nieuwe vestigingen van de VeluweSpecialist te openen, verspreid over de Veluwe. Verder werd in augustus van dit jaar Klimbos Garderen opgeleverd waarbij particulieren en groepen terecht kunnen om in het veiligste en hoogste klimpark van Nederland zich te laten uitdagen.
2011
In 2011 wordt er besloten om waterarrangementen toe te voegen, Rib varen en GPS sloepvaren. Verder wordt er in 2011 geïnvesteerd in een smartphone game voor elke stad (in elk land). Tevens is er een nieuw concept uitgerold op Veluwe-Valley Beekbergen, waar 60 activiteiten voor een vast bedrag worden aangeboden.
2010
In samenwerking met Staatsbosbeheer wordt een nieuwe activiteit Golf in the woods ontwikkeld. SOS Events wordt als eerste outdoorbedrijf Natura2000 proof verklaard. Er werken ruim 20 fulltimers en 65 parttimers aan 1.200 evenementen per jaar.
2009
Sinds dit jaar is het ook mogelijk een buitenlandse incentive, waaronder wintersport, te boeken bij SOS Events. Tevens wordt de Veluwespecialist in Garderen geopend, waarmee particulieren bediend worden.
2008
SOS Events is het eerste outdoor bedrijf dat alle evenementen CO2 neutraal aanbiedt. Spelshows worden in de markt gezet en het bedrijf wordt importeur van de E-step.
2007
Nieuw en uniek concept wordt gelanceerd: de Limodropping. Ook wordt een eigen evenemententerrein ingericht: Veluwe-Valley Beekbergen en wordt SOS Events lid van Vebon, Recron en wordt het bedrijf TUV gecertificeerd.
2006
Erik Kroon wordt finalist Entrepreneur of the Year. Er worden 30 solexen aangeschaft. Daarnaast wordt een spaarsysteem (EveneMunten) voor vaste klanten opgezet en voegt SOS Events weer iets extra's toe aan haar arrangementen: na elk evenement wordt een gratis groepsfoto uitgedeeld.
2005
SOS Events groeit uit tot het grootste outdoor bedrijf van Nederland en geeft voor het eerst haar eigen Bedrijfsfeest.nl krant uit. Tevens wordt ons kraskaartje geïntroduceerd dat iedere deelnemer na een evenement krijgt en waarmee leuke prijzen kunnen worden gewonnen.
2004
Aanschaf Mini Coopers: met deze authentieke auto organiseert SOS Events een klassieke rallys. Al snel zullen er 35 in onze stal staan en worden er 100 evenementen per jaar mee georganiseerd.
2003
Lekker op de Trekker wordt dit jaar in de markt gezet. Inmiddels zijn er al 20.000 trekkerrijbewiezen uitgedeeld. Daarnaast wordt een nieuwe loods aangekocht om verdere uitbreiding mogelijk te maken.
2002
6 fulltime medewerkers op kantoor en outdoor aan het werk. We versturen in dat jaar voor het eerst onze digitale nieuwsbrief. Erik Kroon haalt de finale van Beste ondernemer van Gelderland.
2001
Teambuilding.nl wordt uitgebreid met outdooractiviteiten, gecombineerd met trainingsbedrijven om zo theorie in praktijk te laten zien.
2000
Kantoor en opslag in 1 pand aan het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland aangekocht in Uddel. Waarom daar? Omdat het het centrum van de Veluwe is.
1999
SOS Events introduceert als eerste in Nederland de helikopterdropping. Een concept dat nog steeds staat als een huis!
1998
Eerste domeinnamen geregistreerd, zoals bedrijfsfeest.nl en teambuilding.nl.
1997
SOS Events stelt arrangementen inclusief eten en drinken samen, waaronder de fiets-fun-fantasie tocht.
1996
1 april schrijft Erik Kroon zich in bij de KVK. Binnen een half jaar verkopen 8 hotels de 'sportieve vergaderactiviteiten' van Erik.
Gemiddeld krijgen wij van onze klanten een
8,4
 • Basisschool 't Wold Stichting Ante:

  "Alle collega's waren enthousiast, het was een gezellige en informele avond, een goed begin van het jaar."

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Perspectief:

  "Het was een topdag en een topprestatie om een groep van 220 collega's zo gestroomlijnd de verschillende workshops door te loodsen! "

  Activiteit: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Anke:

  "Was een superleuke ervaring om in een classic mini te rijden!"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Dirk Blok Rijwielspecialist:

  "Ondanks de regenbuien een hele leuke avond gehad, bedankt nog voor de poncho,s"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Panflex BV:

  ""Viel in het water'' letterlijk en figuurlijk."

  Activiteit: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10

Maar we doen nog meer dan alleen bedrijfsuitjes!