Erik Kroon

Voor alle leeftijden een leuk uitje! Kan dat?

Geplaatst op maandag 19 augustus 2013


Ieder bedrijf met personeel tussen de 20 en 65 jaar, heeft dit probleem: je wilt graag een bedrijfsuitje organiseren die voor alle leeftijden leuk is. Maar hoe doe je dat? Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen leiden tot het perfecte uitje voor alle leeftijden.

1) Wanneer je een gezelschap hebt boven de 50 personen, kun je kiezen om verschillende programma´s aan te bieden. Een sportief, recreatief of extreme programma. Van tevoren laat je de deelnemers inschrijven bij het thema dat het beste bij hun past. Het recreatief programma bevat bijvoorbeeld diverse workshops, een sportief programma bevat een fietstocht of zeskamp en het extreme programma bestaat uit RIB varen,quad rijden, helikopterdropping, mountainbiken e.d.

2) Kies voor een programma waar je op één locatie bent die meerdere activiteiten op instuif-principe kan aanbieden. Zo kan iedere deelnemer zelf bepalen aan welke activiteiten hij of zij mee wilt doen op de dag. Daarnaast is er altijd een horecalocatie op de locatie aanwezig. Nadeel van dit instuif-principe is dat er geen wedstrijdelement is.

3) Kies activiteiten waar iedereen altijd aan mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of wandelen. Omdat je toch graag een origineel uitje wilt organiseren, kun je bijvoorbeeld eens fietsen op tandems, E-steps rijden of wandelen per GPS en smartphones. Als je daarbij ook nog verrassende elementen zoals kleiduiven schieten, puzzelopdrachten of quad rijden toevoegt, bied je tijdens de route activiteiten die voor alle leeftijden interessant zijn. Missie geslaagd!

4) Wanneer je iedereen hetzelfde wilt laten beleven, kies dan voor een klassieke rally met (oude) auto´s . Het is niet fysiek, autorijden kan bijna iedereen en aan de hand van een roadbook puzzelen is ook nog eens voor iedereen leuk! Combineer dit ook nog eens met een rondvlucht of vliegles en iedereen is tevreden!

5) Kies voor een activiteit op het water met bijvoorbeeld sloepjes . Combineer dat met een GPS en smartphone en onderweg los je opdrachten op het water uit! Als je dit combineert met bijvoorbeeld RIB varen heb je echt voor alle leeftijden iets leuks!

6) Organiseer een feestavond met een herkenbare spelshow van TV . Dit zijn binnenprogramma´s die je feestavond interactiever maken. Dus niet saai alleen maar eten en drinken maar interactief, eventueel met stemkastjes, een leuke spelshow doen. Dit duurt veelal twee uur en het is een leuke onderbreking van de avond. Daarnaast is het goed te combineren met een zanger of DJ.

Kortom: zorg voor een activiteit met een kriebel voor de jongeren en haalbaarheid voor de ouderen.

Met vriendelijke groet,
Erik Kroon

SOS Events organiseert per jaar 1100 evenementen en staat bekend om 'altijd goed- programma´s'. Na een intake gesprek proberen wij een juist beeld te creëren van uw wensen en haalbaarheid voor de leeftijdsgroep. Neem daarom gerust contact op wanneer leeftijd een big issue is.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs