Welkom bij SOS Events

Bedrijfsuitjes & Teambuilding op de Veluwe

SOS Events - buitengewone bedrijfsuitjes!
Erik Kroon

Eriks Dierentuin

Geplaatst op dinsdag 19 april 2011


Heel vroeger hadden wij aan de Harderwijkerweg in Uddel huisdieren. Zo gaan mijn gedachten terug naar de dag dat snuf en snater, 2 grote “lieve” herdershonden op een dag niet meer terugkwamen naar ons huis. Mijn zus helemaal overstuur, en ik denk dat ze tot de dag vandaag niet weet wat er echt met de honden is gebeurd. Ze waren naar de hondenhemel gegaan, omdat ze echt niet te vertrouwen waren en de buurman een jachtgeweer had.

Ook die ene keer dat de vader van mijn vriendje Harry, kippen aan het slachten was in de schuur vergeet ik nooit meer. Een kip zonder kop is een uitdrukking: ik heb er eentje door de tuin zien lopen en vervolgens onder een vrachtwagen zien komen. Ja.. die had ie niet aan zien komen⃛ dubbel pech!

Mijn broer kreeg Appiejappie en mijn zuster kraaloogje, oftewel: konijnen. Twee verschillende konijnenhokken werden door mijn vader in elkaar gezet met nachthok. Het was een maandagochtend toen er rook van één van de konijnen afkwam nadat ie in een stroomdraad van een leeslamp had zitten knagen. Daarna liep hij minder snel...

Altijd dieren in huize Kroon. Persoonlijk had ik er niet zoveel mee, tot die ene dag: de verjaardag van mijn neefje Joost. Bij binnenkomst in de keuken stond ie dan: een grote bak vol met⃛ wandelende takken! Fantastisch vond ik het en kreeg direct een wekpot met wandelende takken mee naar huis. Na een week beukenblaadjes plukken en kijken naar iets wat amper beweegt kwam ik er achter dat ook een wandelende tak niet echt een huisdier voor mij was. Zorgzaam als ik was heb ik het potje achterop mijn fiets, onder de snelbinders, gedaan en ben naar het bos gereden. Daar heb ik ze vrijgelaten.

Mijn zus was ondertussen haar witte konijn zat en deze werd gevoerd door vader en moeder. Ze wilde graag een hond en zo kwam Timmy in ons leven. Natuurlijk was het de bedoeling dat Timmy elke dag 3 keer door mijn zus uitgelaten zou worden. Na amper een jaar ging mijn zus uit huis om te studeren en werd het uitlaten de taak van broertje Erik en Pa en Ma Kroon. Weer een opgedrongen huisdier! Mijn relatie met Timmy was niet echt goed te noemen. Regelmatig tijdens mijn ochtendstudie (het enige moment dat ik studieboeken open had) was timmy degene die mij tijdens zijn ochtend humeur willekeurig beet. Even uitstrekken en⃛ hap! Even boek uit mijn tas pakken: hap! En even mijn bordje op tafel zetten: hap.

Dieren en Erik, geen combi! Jaren later en zelf het huis uit keek ik in de vensterbank van mijn huis. Mijn vriendin had een viskom gekocht, visjes erin en op de bodem mijn miniatuur Landrover Defender. Deze was nu dus een amfibisch voertuig geworden en de goudvisjes zwommen er graag doorheen. Het waren de eerste huisdieren die het lang gingen volhouden en ik was oprecht blij! Een leuke bewegende aankleding in mijn huis gaven mij en mijn vriendin Yin & Yang. Op een ochtend keek ik naar het aquarium, maar zag niets meer zwemmen. Ze waren niet verstopt in mijn Land Rover: ze waren weg! Mijn vriendin had het aquarium tot aan de rand gevuld, dit zag er namelijk mooi strak uit, net als ons interieur⃛ Het was echter zoveel water dat de vissen eruit waren gesprongen! Ze lagen er onder de verwarming wel warmpjes bij⃛

Dankzij dit alles komen er geen dieren in en rond mijn huis, en ja, mijn dochtertje vindt dieren heel erg leuk! Ik stuur haar dan ook graag naar de buurvrouw die 5 poesjes heeft en ze kan prima spelen met de cavia van mijn neefjes. Ook lopen we regelmatig naar onze achterbuurman: camping het Uddelermeer, waar geitjes, hertjes, eendjes en een hangbuikzwijntje lopen. Wat zijn dieren toch leuk en lief; vooral als ze van een ander zijn!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...

08-03
"Sorry, je krijgt geen offerte...

17-02
Een sportdag organiseren voor ...

08-02
De Veluwe? Dat ligt toch tegen...

18-01
Op de Veluwe is je uitje 29 pr...

13-01
Vergaderen buiten de deur

30-11
Top 10 miskleunen tijdens een ...

20-10
Een bedrijfsfeest is pas gesla...

19-10
Hoeveel mag een bedrijfsfeest ...
» Alle blogs
Gemiddeld krijgen wij van onze klanten een
8,2
 • Patrick:

  "Erg gezellig. Mooie omgeving. Echt een activiteit om met elkaar ervoor te gaan. "

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10
 • Argonaut:

  "Een zeer geslaagde teamdag, waarbij alle deelnemers genoten hebben"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Allround Zonwering:

  "Super een dag waar we het nog lang over zullen hebben "

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10
 • VastgoedPRO:

  "Ik was er zelf niet bij, maar heb alleen positieve reacties gehad."

  Activiteit: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10 Medewerkers: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10
 • Evelien :

  "Lekker weer voor de activiteiten. Maar veel gelachen en heel gezellig "

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10

Maar we doen nog meer dan alleen bedrijfsuitjes!